• امروز : سه شنبه, ۷ اسفند , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 25 February - 2025
2

رونمایی از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی‌وحرفه‌ای/ راه‌حل فقر مهارتی و اشتغال‌زایی

  • کد خبر : 7255
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴
رونمایی از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی‌وحرفه‌ای/ راه‌حل فقر مهارتی و اشتغال‌زایی
رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، در مراسم رونمایی از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی‌وحرفه‌ای، از همکاری با بخش خصوصی و اجرای طرح‌هایی مانند «سفیران مهارت» خبر داد. وی با اشاره به چالش‌های جدی نظام آموزشی ایران در تربیت نیروی کار ماهر، اعلام کرد: ۴۰ درصد کارفرمایان به دلیل عدم تطابق مهارت‌ها، نیروی کار خود را کاهش داده‌اند. محمدی تاکید کرد: برای رفع این معضل، مشارکت کارفرمایان در آموزش و سرمایه‌گذاری در حوزه مهارت‌آموزی ضروری است.

غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در آئین رونمایی از ۱۰۰ فرصت سرمایه گذاری گفت: اتاق ایران، موتور محرک اقتصاد ملی است و برای همین همکاری در بخش مهارت‌آموزی و در کنار آن اجرایی شدن طرح سفیران مهارت را در دستورکار خود قرار دادیم و برای تکمیل این طرح‌ها، یکصد فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی‌وحرفه‌ای با هدف مشارکت بخش خصوصی، معرفی کردیم.

وی ضعف نظام آموزشی، عدم دسترسی به آموزش، تغییرات سریع بازار، عدم هماهنگی بین آموزش و صنعت و عوامل اقتصادی اجتماعی را مؤثر بر فقر مهارتی دانست و عنوان کرد: در طول زمان بخشی از مهارت‌ها منسوخ شده و در کنار آن مهارت‌های جدید جایگزین می‌شوند.

محمدی افزود: در یک سال اخیر بالغ بر ۴۰ درصد کارفرمایان به دلیل عدم تطابق مهارت‌ها، دست به کاهش نیروی کار زدند. ناترازی آموزش‌ها و عدم تطبیق آن با نیاز بازار کار، موجب شده با وجود اینکه بیش از یک میلیون کارجو در کشور وجود دارد، همواره کارفرمایان از نبود نیروی کار ماهر گله‌مند باشند.

وی تصریح کرد: به استناد پژوهش‌های انجام شده، کمبود نیروی کار ماهر، یک معضل تکرارشونده است. بعد آموزشی، عدم دسترسی به آموزش‌های فراگیر و عدم اتصال آموزش‌ها به بازار کار از دلایل فقر نیروی کار ماهر به شمار می‌آید.

محمدی تاکید کرد: راهکاری که در دیگر کشورهای دنیا برای رفع این معضل به کار گرفته می‌شود، این است که کارفرمایان خودشان وارد عرصه آموزش شوند. این ورود در چارچوب مدل‌های متفاوتی تعریف شده است که در ایران هم قابلیت تعریف و اجرا دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، بیان کرد: نظام آموزشی ایران در تربیت نیروی کار ماهر، ناکارآمد عمل کرده و کشور ما از نظر میزان آموزش در سازمان‌ها نیز جز ۸ کشور آخر جهان، قرار دارد. این امر نشان دهنده چالش‌های جدی در زمینه توسعه نیروی انسانی و بهره‌وری در نظام آموزشی و سازمان‌های ایرانی است.

به گفته وی، چرخه اشتغال فرایندی است که در آن کارجو با کسب شایستگی‌ها و مهارت‌های لازم شغل مد نظر، ارزیابی شایستگی‌های کنونی و دریافت آموزش‌های متناسب به یک موقعیت شغلی دست می‌یابند و طرح‌های کنسرسیوم مهارت و یکصد فرصت سرمایه‌گذاری این سازمان از طرح‌های هم‌آفرینی در بهبود روند چرخه اشتغال است.

محمدی یادآور شد: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با هدف اصلاح نظام مالی و اقتصادی و تنظیم روابط با ذی‌نفعان کلیدی، اقدام به تهیه فهرستی از ۱۳۰ فرصت سرمایه‌گذاری برای همکاری مشترک میان سرمایه‌گذاران و سازمان کرده است.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=7255

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.