• امروز : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 27 January - 2025
0

اکنون ایرانی‌‌ها می‌توانند در عمان حساب باز کنند

  • کد خبر : 4668
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
اکنون ایرانی‌‌ها می‌توانند در عمان حساب باز کنند
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: بخشی از مشکل افتتاح حساب برای ایرانی‌ها در عمان حل شده و فعالان اقتصادی می‌توانند هم برای خود و هم برای شرکتشان در این کشور حساب باز کنند.

جمال رازقی جهرمی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان از دستاوردهای سفر اخیر وزیر صمت و هیات همراه به مسقط گفت و توضیح داد: در ۷۰ سال گذشته رابطه سیاسی میان ایران و عمان از کیفیت خوبی برخوردار بوده اما با وجود برقراری روابط صمیمانه، تجارت دو کشور به موازات روابطه سیاسی ارتقا پیدا نکرده و هر چند در سه سال گذشته ارزش تجارت دو کشور از ۴۲ درصد تا ۶۰ درصد در هر سال رشد داشته اما چون ارزش اولیه تجارت ناچیز بود دستیابی به چشم‌انداز ۵ میلیارد دلار برای تجارت با عمان که موردنظر اتاق مشترک ایران و عمان است در سال ۱۴۰۳ بود محقق نشد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال در خوشبینانه‌ترین حالت ارزش تجارت دو کشور رقمی بین ۳ میلیارد تا ۳.۵ میلیارد دلار باشد.

وی افزود: ارزش تجارت ایران و عمان باید دست‌کم به ۲۰ میلیارد دلار در سال برسد و اگر این رقم محقق نشود روابط سیاسی صمیمانه دو کشور دستاوردی برای طرفین ندارد، بر همین اساس در نشست اخیر وزرای ایران و عمان درخواست ایجاد یک کمیته مشترک با هدف بررسی موانعی شد که مانع دستیابی به چشم‌انداز ترسیم شده در تجارت دو کشور می‌شود.

رازقی خاطرنشان کرد: تعرفه‌های تجاری یکی از موانعی بود که بر سر راه تجارت دو کشور وجود داشت، این مانع در سفر اخیر برطرف و مقرر شد تجارت ترجیحی میان دو کشور جاری شود و بر همین اساس تعرفه‌های تجاری به صفر برسد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در ادامه از تسهیل حمل کالا بین دو کشور خبر داد و اظهار کرد: چالش مهم دیگری که در تجارت با عمان وجود دارد به خط کشتیرانی مستقیم و منظم بین ایران و عمان مربوط می‌شود، طرف عمانی حاضر به همکاری در این زمینه شده و حاضر است شش ماه تا یک سال ۵۰ درصد از سوبسید موردنیاز برای ایجاد خط کشتیرانی را پرداخت کند و پرداخت ۵۰ درصد دیگر هم بر عهده سازمان توسعه تجارت ایران است.

وی افزود: اگر ایران و عمان تصمیم به ایجاد خط کشتیرانی دارند که در آن هر روز کشتی‌ها بین دو کشور در رفت و آمد باشند، در حال حاضر ظرفیت کشتی‌ها تکمیل نمی‌شود زیرا حجم بار تجاری کم‌تر از ظرفیت کشتی است و این امر سبب می‌شود تردد روزانه کشتی‌ها توجیه اقتصادی نداشته باشد این سوبسید برای جبران ظرفیت خالی پرداخت می‌شود.

رازقی جهرمی یادآور شد: از دو سال پیش به تولیدکنندگان ایرانی توصیه می‌شد که ۳۰ درصد پایانی زنجیره تکمیل تولیدشان را به عمان انتقال دهند تا بتوانند محصول نهایی خود را به واسطه عمان به کشورهای دیگر صادر کنند و از موافقت‌نامه‌های تعرفه تجاری صفر که میان عمان و شماری از کشورهای جهان برقرار است بهره ببرند؛ عمان با ۱۶ کشور توافق‌نامه تعرفه تجارت صفر امضا کرده و امریکا هم یکی از این ۱۶ کشور است.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین مشکلی که در سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در عمان وجود داشت این بود که ایرانی‌ها امکان افتتاح حساب در عمان را نداشتند بخشی از این مشکلات حل شده و بخشی دیگر در دست بررسی است و اکنون فعالان اقتصادی که در عمان سرمایه‌گذاری می‌کنند این امکان را دارند که هم برای خود و هم برای شرکت حساب افتتاح کند و اجرای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در کنار این دستاوردها می‌تواند به توسعه صادرات ایران از مجرای عمان بینجامد.

رئیس اتاق ایران و عمان گفت: در سال گذشته عمان با جمعیت ۵ میلیون نفری بیش از ۴۰ میلیارد ریال عمانی که برابر با حدود ۱۴۰ میلیارد دلار می‌شود سرمایه‌گذاری خارجی جذب کرده است.

وی بیان کرد: عمان و ایران در همه صنایع امکان همکاری دارند اما لازمه بالفعل شدن ظرفیت بالقوه عبور از سد تحریم‌ها و حل مشکلات برآمده از عدم عضویت ایران در اف‌ای‌تی‌اف است.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=4668

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.