امید شاکری روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی پتروتک در پژوهشگاه صنعت نفت افزود: این سرمایه گذاری ها باید انجام شود تا بتوان اهداف برنامه هفتم پیشرفت در صنعت نفت را محقق کرد، گرچه علاوه بر آن نیاز به توسعه فناوریهای نوین در این صنعت وجود دارد.
وی به تامین پایدار سوخت زمستانی توسط صنعت نفت اشاره کرد که با تدابیر انجام شده و راهبری وزیر نفت محقق شد.
معاون وزیر نفت ادامهداد: امسال چهار بار رکورد تولیدگاز در کشور شکسته شد و بالاترین میزان تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها انجام شد که کم نظیر است.
شاکری در ادامه به روند مصرف انرژی در جهان اشاره کرد و بیانداشت: از سال ۱۸۵۰ تا ۲۰۱۰ جمعیت جهان پنج برابر شد، درحالی که رشد مصرف انرژی ۲۰ برابر بود.
وی، دلیل این رشد را افزایش رفاه جهانی و توسعه هرچه بیشتر دانست و خاطرنشانکرد: با این حال، از سال ۱۹۷۵ بحران های انرژی ظهور کرد و توجه به مصرف انرژی جلب شد.
معاون فناوری و پژوهش وزیر نفت اضافهکرد: ظهور بحران های نفتی، گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی، مهمترین چالش های انرژی است که براین اساس اکنون جهان به سمت گذار از انرژی به حرکت در آمده است.
شاکری، گذار از انرژی را رهایی از انرژی فسیلی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دانست و افزود: جهان آینده جهان انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی گفت: البته توسعه تجدیدپذیرها نیاز به ذخیره سازها دارد تا بتوان از این نوع انرژی بهتر استفاده کرد.
معاون وزیر نفت درباره چالش های صنعت نفت کشورمان گفت: افت تولیدچاه ها، کمبود منابع مالی و سرمایه گذاری و محدودیت در دسترسی به فناوری های نوین عمده ترین این چالش ها است.
شاکری بر تلاش برای رفع این چالش ها تاکید کرد و به توسعه فناوری ها در صنعت نفت اشاره کرد.
وی، عمده ترین مزیت های کشور در صنعت نفت را داشتن ۱۰ درصد ذخایر نفت جهان برشمرد و گفت: کشورمان ظرفیت تولید ۲۷۰ میلیارد متر مکعب گاز را دارد و بزرگترین تولیدکننده گاز جهان است.
معاون فناوری و پژوهش وزیر نفت ادامه داد: همچنین پتانسیل تولید روزانه ۶ میلیون بشکه نفت را داریم و توسعه فناوری در این صنعت به سرعت در حال پیشرفت است.
سومین همایش پتروتک با محوریت کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران آغاز شد. این همایش با هدف معرفی و بررسی تازهترین دستاوردهای فناوری، مهندسی و پژوهش در صنعت نفت کشور، بستری مناسب برای تبادل نظر و بهبود همکاریهای علمی و صنعتی فراهم میآورد.