اختصاصی اقتصاد مدیا

  • امروز : چهارشنبه, ۲۴ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 12 February - 2025
3

قوانین ارزی مانع صدور صنایع دستی است

  • کد خبر : 5859
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸
قوانین ارزی مانع صدور صنایع دستی است
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: صادرات صنایع دستی در بن بست قوانین ارزی و گرانی مواد اولیه گرفتار است و اصلاح آن می‌تواند گره از مشکلات تولیدکنندگان این رشته بگشاید.

مجدالدین تاج روز چهارشنبه و در آستانه سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اصفهان با انتقاد از موانع صادرات و گرانی مواد اولیه، توجه ویژه این وزارتخانه به مشکلات این حوزه را خواستار شد و افزود: قانون پیمان‌سپاری ارزی یکی از مهمترین چالش‌های ما در این زمینه است.

وی اضافه کرد: در دولت قبل تصویب شد که این قانون از حوزه صنایع دستی حذف شود، اما بانک مرکزی هنوز آن را امضا نکرده است.

تاج تصریح کرد: بر اساس این قانون، صادرکنندگان صنایع دستی باید ارز حاصل از فروش محصولات خود را به نرخ دولتی به کشور بازگردانند در حالی که ما در تولید صنایع دستی هیچ یارانه‌ای از دولت نمی‌گیریم و این قانون فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد می‌کند و اجرای آن در حوزه صنایع دستی اشتباه است و باید اصلاح شود.

وی در باره گرانی مواد اولیه نیز گفت: بیش از ۷۰ درصد از صنایع دستی بر پایه مس تولید می‌شود و ما در کشورمان کارخانه‌های بزرگ تولید مس داریم و نیازی به واردات آن نیست اما مواد اولیه بدلیل عرضه در بورس و عبور از دست‌های سوم و چهارم، با قیمت بسیار بالا به دست تولیدکننده و هنرمند می‌رسد.

وی برای حل این مشکل ۲ راه‌حل پیشنهاد داد و گفت: یا باید امکان خرید مستقیم مواد اولیه از کارخانه‌ مس برای هنرمندان فراهم شود یا ارزش افزوده‌ای که کارخانه‌ها هنگام فروش مس دریافت می‌کنند، مانند مواد اولیه فرش، از حوزه صنایع دستی حذف شود که این اقدام می‌تواند قیمت تمام‌ شده مس را برای هنرمندان کاهش دهد.

رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان پیش از این نیز یکی از بزرگترین چالش‌های صنایع دستی را مسائل اقتصادی عنوان کرده و گفته بود: کم رونقی صادرات صنایع دستی و مسائل مرتبط با گردشگری بویژه گردشگران خارجی بر بازار و کیفیت زندگی هنرمندان تاثیر منفی داشته است.

وی از دولت چهاردهم خواسته بود که راهکاری برای جذب بیشتر گردشگران خارجی ارائه دهد چرا که با رونق اقتصادی بسیاری از رشته‌های صنایع دستی دوباره جان گرفته و هنرمندان این حوزه می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

اصفهان با ۱۹۶ رشته صنایع دستی بعنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی در جهان شناخته شده است.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان اصفهان است.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=5859

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.