در این آیین که قرار است نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱، ماهواره پارس ۲ و ماهواره ناوک رونمایی شود، علاوه بر مسعود پزشکیان رئیس جمهور و سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور، شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، امیر عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران و معاونان وزارت ارتباطات و جمعی از مسئولان حوزه فضایی کشور حضور دارند.
قرار است رئیس جمهور در حاشیه مراسم امروز از نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای صنعت فضایی کشور بازدید کند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۸، روز ۱۴ بهمن را که ماهواره ملی «امید»با موفقیت به فضا پرتاب شد، به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری کرد.
نمونه ارتقا یافته ماهواره «پارس ۱» که نسبت به نسخه قبلی امکانات بیشتری دارد. نسخه ابتدایی ماهواره پارس ۱ دهم اسفند سال گذشته توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ پرتاب شد.
پارس ۱ یک ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی و از سری ماهوارههای تحقیقاتی – سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار دادههای سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوریهای مورد نیاز ماهوارههای سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.
این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت میکند. دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری میکند. همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کمتر از ۴۵ روز تصویربرداری کند. ماهوارهای که امروز رونمایی میشود نسخه ارتقا یافته پارس ۱ است.
رونمایی دیگر مربوط به ماهواره«پارس ۲» با دقت تصویربرداری بسیار بالاتر در طیف رنگی (۸ متر) و سیاه و سفید (۴ متر) است.
ماهواره بعدی ماهواره مخابراتی «ناوک» است که با هدف تقویت ارتباطات مخابراتی در ارتفاع بالا طراحی شده و امروز در صف رونماییها قرار گرفته است. این ماهواره قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده ساخته شده که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت.
همزمان با برگزاری این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردهای محققان کشور در حوزه فناوریهای هوا و فضا برپا میشود. سازمان فضایی ایران اکنون ۲۵ ماهواره در حال ساخت و ۸ ماهواره آماده پرتاب دارد.