دکتر پژمان شاهرخی روز شنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: بهمنظور ارتقای خدمات فوریتهای پزشکی دریایی و تسهیل در انتقال بیماران اورژانسی از جزایر به مراکز درمانی مجهز، یک فروند آمبولانس دریایی پیشرفته با اعتباری افزونبر یک میلیون و ۳۰۰ هزار یورو توسط شرکت فراساحل (ایزو اکو) کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ساخته و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان قرار گرفته است.
وی افزود: این آمبولانس دریایی، با بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا و استانداردهای بینالمللی، نقش مهمی در توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی جزایر استان خواهد داشت و امکان ارائه خدمات اورژانس دریایی با کیفیت بالا را فراهم میآورد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در تشریح مشخصات این شناور گفت: این آمبولانس دریایی از نوع (کاتاماران) با بدنه آلومینیومی است که با طول ۱۵.۶ متر و عرض ۶.۲ متر، قابلیت حرکت با سرعت ۲۳.۵ نات را دارد و میتواند فاصله بوموسی تا بندرلنگه را در حدود ۲ ساعت طی کند.
شاهرخی، بهرهبرداری از این شناور را گامی موثر در راستای توسعه اورژانس دریایی کشور و ارتقای سطح سلامت ساکنان جزایر دانست و یادآور شد: این آمبولانس دریایی همچنین دارای ظرفیت انتقال چهار بیمار بهصورت خوابیده (شامل سه تخت مجهز به تجهیزات پیشرفته مراقبتهای ویژه و یک انکوباتور مخصوص نوزادان) و ۱۲ بیمار بهصورت نشسته است، این تجهیزات پیشرفته امکان ارائه خدمات اورژانسی و مراقبتهای ویژه را در طول مسیر انتقال بیماران فراهم میکند.
وی با تاکید بر اهمیت این شناور در تامین خدمات درمانی جزایر، تصریح کرد: محدوده عملیاتی این آمبولانس دریایی، جزیره بوموسی بوده اما قابلیت پوششدهی جزایر اقماری این منطقه از جمله کیش، سیری، تنب بزرگ و تنب کوچک را نیز دارد؛ این ویژگی، نقش مهمی در توسعه خدمات اورژانس دریایی و کاهش زمان انتقال بیماران به مراکز درمانی مجهز ایفا خواهد کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اهمیت این اقدام در بهبود دسترسی بیماران جزایر هرمزگان به خدمات درمانی تخصصی و کاهش مخاطرات ناشی از تاخیر در انتقال بیماران، خاطرنشان کرد: این آمبولانس دریایی، علاوه بر کاهش زمان انتقال بیماران به مراکز درمانی، بهعنوان یک واحد درمانی سیار نیز عمل کرده و قادر است خدمات اولیه درمانی و مراقبتی را در طول مسیر ارائه دهد.
بوموسی (ابوموسی) از جزایر ایران در خلیجفارس و از توابع شهرستان بوموسی در استان هرمزگان است؛ مساحت این جزیره حدود ۱۲ کیلومتر مربع است.
فاصله بوموسی و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکشهای بزرگ است؛ بوموسی جنوبیترین جزیره ایرانی خلیجفارس و نزدیکترین آنها به خط استوا است.
جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیکترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شدهاند که یکی از مهمترین تنگههای بینالمللی است و خلیجفارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند میدهد.