رضا صالحی امیری در حاشیه نشست سراسری استانداران کشور در جمع خبرنگاران، بیان کرد: امروز با تدبیر وزیر کشور در جمع استانداران حاضر شده و با آنها گفت و گو داشتم و در خصوص سه حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری صحبت کردم.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری نیازمند یک برنامه ریزی ویژه برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم هستیم. گردشگری در ایران با جذابیت، امنیت و زیرساخت مرتبط است. ما جزو ۷ کشور اول جذاب دنیا هستیم و بیش از ۲۰ ظرفیت گردشگری در حوزه مذهبی، طبیعی، کشاورزی، دریامحور، سلامت و سایر را داریم.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: تا پایان آذر، بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر را جذب کرده و ۱۷ درصد نسبت به مشابه سال گذشته رشد داشته ایم. در حوزه گردشگری سلامت ۱.۲ میلیون نفر گردشگر سلامت با درآمد ۲ میلیارد دلار داریم که باید در این عدد به ۲ میلیون نفر و ۶ میلیارد دلار برسیم. این هدف دست یافتنی است. من با وزرای خارجه و بهداشت جلسه داشته و نشست های کارشناسی انجان می شود تا برخی ناهمواری ها را رفع کنیم. در این زمینه باید کشورهای هدف را شناساسی کنیم. گردشگر سلامت باید در مدیریت واحد قرار بگیرد و باید سیستم جامعی ایجاد شود. ما با وزرای خارجه و بهداشت، نظام نامه جامعی را امضا و اجرا می کنیم. وزارت کشور هم باید دخیل باشد تا از ظرفیت استانداران و نیروی انتظامی هم استفاده کنیم.
وی در خصوص نقش استانداران در توسعه گردشگری گفت: استانداران در سطح استان نماینده دولت هستند و مقام عالی دولت در استان ها محسوب می شوند. ما معتقدیم استانداران بهتر از مسئولان در تهران می توانند در زمینه توسعه گردشگری تصمیم گیری کنند. ۹۰ درصد ظرفیت گردشگری کشور در استان ها است. تمرکز گردشگرها در چند کلانشهر عادلانه نیست و به برنامه برای توزیع گردشگر مخصوصا در نوار مرزی کشور نیاز داریم. گفت و گو داشتهایم تا گردشگران کشورهای آذربایجان، ارمنستان و عراق امکان حضور با ماشین شخصی در ایران را داشته باشند و این مسیر آغاز شده است.
صالحی امیری با بیان اینکه معتقدیم موتور محرکه توسعه، سرمایه گذاری بخش خصوصی است، گفت: باید از آنها حمایت کنیم. ۲۷۰۰ پروژه در زمینه گردشگری روی زمین داریم. با سرمایه گذاران جلسه دارم وم تقاضای آنها این است که موانع را بردارید. ما هم قدم به قدم در حال برداشتن موانع مختلف هستیم. باورمان این است که بدون سرمایه گذاری، گردشگری به مقصود و به مقصد نمی رسد، به همین دلیل از همه سرمایه گذاران دعوت می کنیم در کشور خود برای توسعه گردشگری به توسعه زیرساخت ها همت بیشتری گمارند؛ زیرا سرمایه آنها بازده خوبی خواهد داشت و موج گردشگر به کشور آغاز می شود. ما به توسعه و برابری زیرساخت ها نیاز داریم. ۴۵۵ هزار تخت داریم که به ۱ میلیون تخت برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر نیاز داریم. به ۵۵۰ هواپیما و ۸ هزار اتوبوس نیاز داریم.
وی در خصوص برنامه این وزارتخانه برای ممانعت از تخلف در مراکز گردشگری گفت: تقاضا دارم که همه آنچه واقعیت دارد را منعکس کنند. ما ۱۸ هزار مرکز اقامتی داریم که تعداد اتفاقات کمتر از انگشتان یک دست است. نظارت عالیه در این زمینه با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است اما مسئولیت نظارت با فراجاست. ما اگر متوجه تخلف شویم، به نهادهای قضایی منعکس کرده و برخورد لازم را می کنیم. اما در یک نقطه در ۸۰ کیلومتری قم و اطراف گرمسار در تیر سال جاری یعنی قبل این دولت، عده ای تخلف انجام دادند که ما به قوه قضائیه اطلاع دادیم و آن مرکز پلمب شد و فرد خاطی به دادگاه احضار شد.
وی در پایان گفت: ما ملت پاک و عفیفی داریم و اکثریت این ملت حافظ ارزش های ملی و دینی هستند و خواهش می کنم از انگ زنی پرهیز کنیم، تعداد تخلفات بسیار نادر است.