از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، “رحمانی خلیلی” با اشاره به پیام تاریخی حضرت امام(ره) به ملت ایران در افتتاح حساب ۱۰۰ ، بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای مرکزی و مدیران بنیاد مسکن و همچنین ماده ۲ اساسنامه بنیاد که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، تامین مسکن محرومان اعم از روستایی و شهری را اولویت اصلی بنیاد دانست.
وی افزود: این موضوع را بهکرات نماینده ولی فقیه و همچنین رئیس بنیاد تاکید کرده اند و در دوره مدیریتی اخیر تامین مسکن محرومین با شتاب بیشتری در حال انجام است.
رحمانی خلیلی به برخی اقدامات انجام شده مانند انعقاد قرارداد احداث ۵۰ هزار واحد مسکن محرومان با سازمان ملی زمین و مسکن، رشد واگذاری زمین های روستایی به صورت اجاره ۹۹ ساله به محرومین، احیاء املاک متعلق به حساب ۱۰۰ جهت تامین منابع مالی ساخت مسکن محرومین، افزایش ۲ برابری مبلغ تسهیلات روستایی از ۲۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلون تومان جهت ساخت مسکن روستایی با اولویت جامعه هدف محرومین ساکن در روستا، تفاهم نامه های متعدد با نهادهای حمایتی جهت ساخت مسکن برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و اصلاح آئین نامه انجمن خیرین مسکن ساز به توجه ویژه به تامین مسکن اقشار کم درآمد در بودجه ۱۴۰۳ بنیاد اشاره کرد.
وی ادامهداد: نظام بودجه ریزی ابزاری برای تخصیص بهینه منابع مالی مجموعه به سیاستها و برنامه ها و ثقل سیاستگذاری عمومی و دورنمای آن مجموعه است که لازم به ذکر است با تاکید ویژه شورای مرکزی و ریاست بنیاد مسکن، سیاست تامین مسکن اقشار کمدرآمد جزو سیاست های اصلی برنامه ای بنیاد در سال ۱۴۰۳ بوده که تا سقف ساخت ۳۰ هزار واحد مسکن اقشار کم درآمد از محل منابع داخلی بنیاد تصویب شد و پس از گذشت ۹ ماه روند مطلوبی داشته است.
معاون برنامه ریزی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به موضوعات حوزه مسکن در برنامه هفتم پیشرفت، گفت: نگاه ویژه برنامه هفتم پیشرفت به حوزه مسکن از جمله رشد ۹ درصدی در بخش ساختمان ، تمهیدات لازم جهت ساخت مسکن مناسب، مسکن حمایتی، مسکن روستایی معیشت محور و … می تواند ظرفیت های بسیار خوبی جهت تحقق شعار تامین مسکن محرومین باشد که با همه توان بهدنبال استفاده از این ظرفیت در بنیاد هستیم و جلسات منظم و منسجم رئیس بنیاد مسکن با نمایندگان مجلس و همچنین دولتمردان مبین این موضوع است.
وی همچنین با اشاره به نقش نهادهای حاکمیتی مرتبط با موضوع تامین مسکن محرومین افزود: نقش نهادهای حمایتی در کنار بنیاد مسکن بهعنوان متولی ساخت مسکن محرومین را نمی توان نادیده گرفت. نهادهایی مانند کمیته امداد، بسیج سازندگی، سازمان بهزیستی و … نیز با تامین منابع مالی میتوانند به تسریع در روند ساخت مسکن محرومین کمک ویژه ای داشته باشند.
معاون برنامه ریزی بنیاد در پایان با اشاره به تشکیل شورای تامین مسکن محرومین، نقش دولت بهویژه وزارت راه و شهرسازی با عنایت به نگاه ویژه رئیس جمهور و دغدغه وزیر در پیشبرد این اقدام مبارک را مهم دانست.