مزیت انرژی های تجدیدپذیر سبب شده تا نه تنها ایران بلکه همه کشورهای جهان به سمت استفاده از آن ترغیب شوند و در همین راستا در اجلاس اخیر آب و هوایی که در باکو برگزار شد، کشورها درباره روشهای تامین مالی برای توسعه این نوع انرژی که آسیب کمتری به طبیعت می رساند، به توافق رسیدند تا دی اکسید کربن کمتری تولید شود زیرا دی اکسید کربن مهمترین آلاینده هواست که از احتراق سوخت های فسیلی حاصل می شود.
اگرچه برنامه جهانی سه برابر کردن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ میلادی است اما این مهم نیازمند سرمایه گذاری های همه جانبه جهانی است. در این راستا، ایران نیز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را با هدف اصلی کاهش ناترازی صنعت برق در دستور کار قرار داده است که این اقدام گام مهمی در حراست از محیط زیست نیز محسوب میشود.
بر این اساس دولت چهاردهم، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را به جدیت دنبال میکند و شخص رئیس جمهوری با ورود به این موضوع همواره بر رفع موانع توسعه تجدیدپذیرها تاکید کرده و از آن حمایت می کند.
این حمایتهای ویژه از توسعه تجدیدپذیرها سبب شده ظرفیت این نوع انرژی در دولت چهاردهم به بیش از هزار و ۵۲۰ مگاوات افزایش یابد.
به تازگی محسن طرزطلب رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران گفته است: احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته که از این میزان شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و پنج هزار مگاوات نیروگاه بادی است.
به گفته معاون وزیر نیرو، در این راستا از ۴ ماه گذشته برنامه ریزی و ریلگذاری لازم انجام شده، مجوزهای جدید اخذ شده و بنا داریم که سه مصوبه جدید بگیریم.
طرز طلب تاکید کرده است که این تلاش ها برای توسعه تجدیدپذیرها نه تنها کمک موثری در کاهش ناترازی برق دارد بلکه گام مهمی در رفع آلودگی ها، کاهش مصرف آب و پاک شدن محیط زیست از آلاینده های مضر دارد.
از این رو سازمان حفاظت محیطزیست برای هفته هوای پاک که از ۲۹ دی آغاز می شود، شعار «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» را به عنوان شعار هفته هوای پاک نامگذاری کرده است.
آخرین داده های سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران نشان می دهد که استفاده از این نوع انرژی در کشور تا پایان آذرماه امسال سبب جلوگیری از انتشار ۹۴ هزار تن گاز گلخانه ای دی اکسید کربن شده است.
همچنین استفاده از تجدیدپذیرها مانع از انتشار هفت دهم آلاینده های محلی مثل اکسید سولفات (SOX)، ذرات معلق (SPM) و اکسید نیتروژن (NOX) و سایر آلاینده های محلی شده است.
دستاورد دیگر استفاده از انرژی های نو، کاهش استفاده از سوخت های فسیلی در کشور بوده است که بررسی ها نشان می دهد انرژی های تجدیدپذیر مانع استفاده از ۴۶ معادل میلیون متر مکعب گاز طبیعی شده اند.
همچنین ۳۷ میلیون لیتر آب ناشی از استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر صرفه جویی شده است.
انرژی های تجدیدپذیر در آذرماه امسال ۱۶۹ میلیون کیلوات ساعت برق تولید کردند و سهمشان در تولید برق کشور به هفت دهم درصد رسید که این رقم ماههای قبل از آن ۶ دهم بوده است.
انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق نیازی به مصرف سوخت های فسیلی ندارند و همین امر به صیانت از منابع طبیعی و حفظ محیط زیست کمک میکند؛ کشورمان از لحاظ توسعه تجدیدپذیرها به خصوص انرژی خورشیدی دارای ۳۰۰ روز آفتابی است که به اعتقاد کارشناسان این روزهای آفتابی بهترین برای تولید برق به شمار می روند.