عباس شعبانی معاون شهردار تهران درباره افتتاح آتی حوزه عمرانی شهرداری تهران گفت: عملیات اجرایی ۴ پروژه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی در نقاط مختلف پایتخت به اتمام رسیده است. بر این اساس، بسته افتتاحی شامل «ادامه بازسازی و مرمت کانال قلقلی»، «احداث سازه مستهلک کننده انرژی پاییندست رودخانه کن»، «جمعآوری و هدایت آبهای سطحی بزرگراه شهید لشگری» و «جمعآوری و هدایت آبهای سطحی بزرگراههای حاج احمد متوسلیان و شهید لشگری با استفاده از دستگاه حفار TBM»، آماده بهرهبرداری است.
وی با اشاره به افتتاح این چهار پروژه در قالب پویش امید و افتخار افزود: پروژههای مذکور، دوشنبه پانزدهم بهمنماه ۱۴۰۳ طی مراسمی با حضور شهردار تهران و جمعی از مدیران شهری به بهرهبرداری میرسد.
شعبانی در خصوص مشخصات فنی این پروژهها، با بیان اینکه کانال قلقلی به طول ۴۶۰۰ متر حدفاصل خیابان تاکستان در منطقه ۲ شهرداری تهران تا کانال فیروزآبادی در منطقه ۱۰ شهرداری تهران، یکی از مجاری قدیمی شبکه اصلی هدایت آبهای سطحی به شمار میآید، یادآور شد: ۱۶۰۰ متر از طول این کانال ضمن تخریب بخشهای آسیبدیده، در این دوره مدیریت شهری مرمت شده که ۶۳۵ متر آن از فروردین ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۱ انجام شده و ۹۶۵ متر دیگر از دیماه ۱۴۰۱ آغاز و اکنون به سرانجام رسیده است.
وی در ادامه با بیان اینکه سازه مستهلک کننده انرژی پایین دست رودخانه کن در جنوب بزرگراه متوسلیان و راه آهن تهران-تبریز در منطقه ۱۸ شهرداری تهران واقع شده، هدف از اجرای این پروژه را کنترل شدت سیلابهای رودخانه کن در فصول بارندگی و حفاظت از شن چالههای همجوار رودخانه دانست.
شعبانی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه مستهلککننده رودخانه کن از آبانماه سال ۱۴۰۱، از همزمانی عملیات اجرایی این پروژه با جریان آب رودخانه کن به عنوان یکی از چالشهای اجرای پروژه یاد کرد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در تشریح مشخصات فنی دیگر پروژههای آماده افتتاح، ایمنسازی و جلوگیری از آبگرفتگی مناطق مسکونی و معابر همجوار بزرگراه شهید لشگری طی فصول بارش را از جمله ضرورتهای اجرای پروژه «جمعآوری و هدایت آبهای سطحی بزرگراه شهید لشگری» خواند.
شعبانی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه مذکور از اسفندماه ۱۳۹۵ و ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی تا ابتدای این دوره مدیریت شهری گفت: این پروژه ضمن انجام عملیات لولهرانی به طول کلی ۲۶۷۶ متر به مرحله اجرا رسیده و احداث ۲۵ عدد شفت و ۶ عدد رسوبگیر از دیگر اقدامات آن محسوب میشود.
شعبانی در ادامه با بیان اینکه پروژه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی بزرگراههای حاج احمد متوسلیان و شهید لشگری، بخشی از سامانه تونل فتح غربی، حدفاصل حوضچه تعدیل سیلاب شهریار در بلوار کرمان خودرو تا تقاطع بزرگراه شهید لشگری با خیابان بهار ۱۱ در محله وردآورد به شمار میآید، گفت: این تونل با روش اجرای حفاری مکانیزه با استفاده از دستگاه حفار TBM احداث شده و طول آن به ۶۶۴۱ متر میرسد.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه از تابستان سال ۱۳۹۸، گفت: این پروژه که شامل ۱۶ منهول و ۵ آبگیر نیز میباشد، اهدافی از قبیل کاهش مخاطرات مربوط به سیلاب در مناطق ۲۱، ۲۲ و شهر قدس، جلوگیری از اختلاط آبهای سطحی و فاضلاب، احیای دریاچه نمک حوض سلطان و جلوگیری از تخریب محیط زیست منطقه را تأمین خواهد کرد.
به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران؛ هزینه اجرای پروژههای ۴ گانه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی به ۱,۵۰۰ میلیارد تومان میرسد.