12:14:58
    امروز : جمع
1

لایحه تغییر ساعت رسمی کشور به مجلس رفت

  • کد خبر : 10249
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۲
لایحه تغییر ساعت رسمی کشور به مجلس رفت
دولت لایحه دوفوریتی تغییر ساعت رسمی کشور را به مجلس تقدیم کرد که بر اساس برآوردها می‌تواند صرفه‌جویی انرژی معادل تولید نیروگاه اتمی بوشهر (۱۰۰۰ مگاوات) را به همراه داشته باشد. این طرح در شرایط ناترازی انرژی کشور با هدف مدیریت مصرف برق و کاهش آلودگی هوا ارائه شده است.

احمد فاطمی روز دوشنبه درباره تغییر ساعت کار اداری که دولت برای آن لایحه دوفوریتی تدوین و در جلسه هیأت دولت نیز به تصویب رسیده است، گفت: به دلیل ناترازی‌های حوزه برق و انرژی این لایحه می‌تواند کمک جدی به کاهش مصرف برق و انرژی داشته باشد و مشکلات ناترازی را در کشور کم کند.

وی با تاکید بر اینکه البته باید با تغییر ساعت رسمی کشور، در ساعات کاری ادارات و اصناف نیز تفاوت‌هایی ایجاد شود اظهار کرد: پس از اعلام وصول این لایحه در مجلس ما قطعا از نظرات کارشناسان این حوزه استفاده می‌کنیم تا آنان نیز دیدگاه‌های خود را بیان کنند و مشورت‌های لازم را به ما بدهند.

رئیس کمیته اجتماعی کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه این لایحه کمک زیادی به کاهش مشکلات بخش صنایع نیز می‌کند، افزود: ما با کلیات این لایحه موافق هستیم. درباره جزییات آن هم قطعا کار کارشناسی بیشتری انجام خواهد شد.

فاطمی با بیان اینکه لایحه دولت گامی در راستای بهره‌وری انرژی است، بیان کرد: تغییر ساعات اداری در برخی مواقع می‌تواند الگوی ترافیکی شهرها را بهبود بخشد، این امر به نوبه خود بر کاهش آلودگی هوا و زمان سفرهای درون‌شهری اثرگذار خواهد بود.

لایحه تغییر ساعت رسمی کشور می تواند مصرف باعث مدیریت مصرف انرژی شود

وی تاکید کرد: بررسی‌های تخصصی نشان می‌دهد تطبیق ساعات کاری اداری با روشنایی طبیعی روز، کاهش چشمگیری در مصرف انرژی را به دنبال دارد، با توجه به اینکه در شرایط ناترازی قرار داریم دولت این لایحه را برای حل مشکل ناترازی در کشور ارائه کرده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه این لایحه می تواند مدیریت مصرف انرژی را ساماندهی کند، بیان کرد: در شرایط فعلی که ناترازی انرژی زیاد شده است، اهمیت تغییر ساعات رسمی کشور بیش از گذشته مشخص شده و این امر می‌تواند به عبور از این بحران کمک کند.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی کشور معادل نیروگاه اتمی هزار مگاواتی بوشهر صرفه‌جویی در مصرف برق به همراه دارد، گفت: مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت اختیار دولت در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد، از این رو دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ امکان تغییر رسمی ساعت کشور را نداشته‌ایم.

وی افزود: برآورد شده که حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفه جویی شود. باتوجه به این که در شرایط ناترازی هستیم هیات وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرد که این اختیار مجددا به دولت بازگردد تا هیأت وزیران بتواند در خصوص تغییر ساعت رسمی کشور تصمیم‌گیری کند.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در یادداشتی نوشت: تغییر ساعت رسمی کشور موضوعی است که در سال‌های اخیر همواره محل بحث و نظر بوده است. اما آنچه اکنون دولت در یک لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است، تفاوتی محتوایی با قوانین سابق دارد. در شرایط فعلی که ناترازی انرژی در ایران به مرحله بحرانی رسیده است، اهمیت تغییر ساعات رسمی کشور بیش از گذشته مشخص شده و این امر می‌تواند به عبور از این بحران کمک کند.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=10249

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.