• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
2

قالیباف: کشور با بحران مدیریت پسماند مواجه است

  • کد خبر : 2646
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
قالیباف: کشور با بحران مدیریت پسماند مواجه است
رئیس مجلس در جلسه علنی مجلس گفت: به جز شهر اصفهان که در آنجا اقتصاد پسماند با مدیریت درست از ابتدا و در مبدا تفکیک انجام می‌شود، در بقیه کشور ما دچار بحرانیم.

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت مدیریت پسماندها در کشور، اظهار کرد: ما موضوعات متعدد و پیچیده و مسائلی داریم که بعضاً سه دهه است که این موضوعات را نتوانستیم یا نخواستیم حل کنیم.

وی ادامه داد: بعضی از مسائل پیچیده‌اند و ابعاد گوناگون دارند، اما واقعاً ما یکسری مسائل بسیار ساده هم داریم که نه می‌توانیم بگوییم مشکل پول و نه می‌توانیم بگوییم مشکل تکنولوژی در زمینه با این مسائل داریم که موضوع پسماند یکی از این موضوعات است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده اخیراً سفری به استان مازندران داشتم که باید بگویم یکی از چالش‌های جدی در شمال و هر سه استان ساحلی ما، بحران زباله و بحران تالاب‌ها است.

قالیباف گفت: به جز شهر اصفهان که در آنجا اقتصاد پسماند با مدیریت درست از ابتدا و در مبدا تفکیک انجام می‌شود و حداقل دفن زباله را دارند، در بقیه کشور ما دچار بحرانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما روزانه ۵۸ هزار تن تولید زباله داریم و بسیاری از عوارض‌های زیست محیطی، آلودگی خاک، آلودگی آب و آلودگی هوا ریشه در حوزه پسماندها دارد. واقعاً فقط ما مشکل مدیریتی داریم.

وی در ادامه، گفت: شهر تهران تقریباً و به طور متوسط ۸۰۰۰ تن در روز زباله دارد. البته در شب‌های عید که مردم خانه‌های خود را تمیز می‌کنند، میزان زباله در تهران بعضاً به ۱۱ تا ۱۲ هزار تن در ماه‌های دو ماه آخر سال می‌رسد.

قالیباف افزود: بعد این زباله واقعاً در یک شبانه روز وقتی جابجا می‌شود، سه بار دفن و دپو می‌شود تا در نهایت به مخزن اصلی برود. هزینه‌ها و خسارت‌ها را مورد توجه قرار دهید.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز ما سرجمع ۹ درصد بازیافت داریم و ۹۰ درصد زباله ما به صورت غیر استاندارد دفن می‌شود. خب ما برای چه قانون می‌نویسیم و سازمان درست می‌کنیم؟

قالیباف توضیح داد: وظایف دستگاه‌های اجرایی بر اساس قانون معلوم و کاملاً روشن شده است. خود موضوع اتباع بیگانه با بحث جمع‌آوری زباله، امروز در شهرهای ما و از ابعاد مختلف خودش تبدیل به بحران شده است.

وی اظهار کرد: به طور روشن وزارت کشور در این کار مسئول است و باید دستگاه‌های دیگر را هماهنگ کند. اجازه ندهیم که شرکت‌های خاص و افراد خاص این صنعت را در سیطره خودشان قرار دهند. ما الان نمونه‌هایی داریم که در شهرستان‌های کوچک ما زباله‌سوزی انجام می‌شود. به طور روشن در شهر میبد دستگاه زباله‌سوز وجود دارد که به روش خلأ انجام می‌شود.

قالیباف تصریح کرد: در ماده ۲۲ برنامه هفتم توضیح داده شده و به طور دقیق و مشخص آمده که ما باید چه کارهایی انجام دهیم‌. ۱۰۰ درصد دستگاه زباله سوز نیز داخلی است.

وی ادامه داد: اکثر شهرهای شمالی ما می‌توانند با همان دستگاه زباله‌سوز که سرمایه‌گذاری زیر ۲۰ میلیارد تومان دارند، این کار را انجام دهند. وزارت کشور، محیط زیست، استانداران، فرمانداران و شهرداران و سازمان شهرداری‌ها چه کار می‌کنند؟

قالیباف با بیان اینکه محیط زیست شمال ایران و سلامت مردم و مسافران آن در خطر است، گفت: سد هراز و دپوی زباله‌ها در آن و در رشت معضل بزرگی شده است که کمیسیون کشاورزی این موضوع را به طور جد دنبال کند.

وی ادامه داد: روستاها و شهرهای شمالی به هم نزدیک است و باید با فرهنگ‌سازی تلاش کنیم و تعاونی‌های زباله را ایجاد کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون‌های تخصصی در جاهایی که کوتاهی می‌شود، ورود کنند و این موضوع را به نتیجه برسانند، چرا که این موضوع به ارز و تحریم‌ها هیچ ربطی ندارد.

قالیباف در ادامه، گفت: ما در مقابل جوانان پاسخی نداریم و آنان می‌گویند که یکی از مشکلاتی را که کامل حل کردید، نام ببرید.

وی اظهار کرد: نمایندگان مجلس، دولت و وزارت کشور باید پیش‌رو مابقی دستگاه‌ها در موضوع مدیریت پسماندها شوند.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=2646

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.