• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
1

فریدون شهبازیان در ۸۲ سالگی درگذشت

  • کد خبر : 2945
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
فریدون شهبازیان در ۸۲ سالگی درگذشت
فریدون شهبازیان آهنگساز و موسیقیدان کشورمان که به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری بود، ۲۲ دی چشم از جهان فروبست.

محمد پورراد از نزدیکان با تأیید خبر درگذشت فریدون شهبازیان آهنگساز و موسیقیدان شناخته‌شده کشور، اعلام کرد که این هنرمند مطرح امروز ۲۲ دی به دلیل مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت.

شهبازیان متولد ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ بود و در ۸۲ سالگی چشم از جهان فروبست.

این هنرمند شناخته‌شده فعالیت‌های متعدد و مؤثری در زمینه آهنگسازی فیلم، سریال و ترانه داشته است.

فریدون شهبازیان یادگیری موسیقی را از سن هشت سالگی و با ساز ویولن نزد عطاءالله خادم میثاق آغاز کرد و در سن ۱۸ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری در آمد و در سال ۱۳۴۶ رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد. شهبازیان در همین ایام بود که تحصیلات عالی خود در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رساند. شهبازیان در دوره مدیریت هوشنگ ابتهاج سایه بر موسیقی رادیو، در زمره ارکان اصلی آن به حساب می‌آمد و به رغم سن کم به دلیل خلاقیت و توانایی بالا توانست خود را به عنوان آهنگسازی خوش‌قریحه تثبیت کند. این در حالی بود که برخی از کارهای او با صدای محمدرضا شجریان و نادر گلچین در همین سال‌ها انتشار عمومی پیدا کرد.

شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز کرد. در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی او با احمد شاملو و شجریان آلبومی مشترک کار کرد و علاوه برآن آهنگسازی «کاشفان فروتن شوکران» با صدای شاملو را هم انجام داد که این کار در سال‌های بعد از درگذشت شاملو به انتشار «کاشفان فروتن شوکران ۲» با آهنگسازی شهبازیان و صدای شاملو انجامید.

برخی از کارهای شهبازیان در زمره پرشنونده‌ترین آثار موسیقی بعد انقلاب به شمار می‌رود که از جمله آنها می‌توان به آهنگسازی او روی موسیقی «بوی گل (شبانگاهان)» با صدای سید عبدالحسین مختاباد، تنظیم و آهنگسازی روی آلبومی مشترک با عباس خوشدل و علیرضا افتخاری اشاره کرد.
تجربه شهبازیان در موسیقی رادیو در سال‌های قبل از انقلاب، در سال‌های ابتدایی دهه ۷۰، وی را در جایگاهی نشاند تا بتواند جریانی موثر را در موسیقی پاپ بعد انقلاب کلید بزند، به همین دلیل است که بسیاری وی پدر موسیقی پاپ پس از انقلاب نام نهاده‌اند. شهبازیان معرف برخی از خوانندگان پاپ به جامعه موسیقی بود.

از جمله کارهای دیگر شهبازیان ساخت موسیقی برای فیلم است که برای وی جوایز بسیاری را به ارمغان آورد. «آوار»، «شیرسنگی»، «پاییزان»، «در مسیر تندباد»، «لیلا»، مستند «سرزمین ایران» و مستند «سمفونی گمشده» و سریال‌های «معصومیت از دست رفته»، «آوای فاخته» و «کلاه پهلوی» و ده‌ها کار دیگر از جمله آثاری است که در زمینه موسیقی فیلم شهبازیان ساخت آن را عهده دار بود.

حضور مستمر درفعالیت های صنفی حوزه موسیقی با محوریت خانه موسیقی و رهبری ارکستر موسیقی ملی ایران از جمله فعالیت‌های مرحوم شهبازیان در سال‌های پایانی عمرش بوده است.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=2945

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.