2:30:25
    امر
2

طرح جامع حفاظت از هیرکانی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

  • کد خبر : 10446
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
طرح جامع حفاظت از هیرکانی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی علمی و حفاظتی برای مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی، از اجرای طرح‌های فنی، استفاده از فناوری‌های نو مانند پهپاد و تقویت نظارت در سطح استان مازندران خبر داد.

رسول اشرفی پور روز چهارشنبه در جلسه تبیینی و توجیهی مدیریت پایدار جنگل هیرکانی در ساری با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی با در نظر گرفتن شاخص‌های حفاظتی، ضمن ارائه برنامه راهبردی مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی، برنامه ریزی برای این جنگل‌ها را با در نظر گرفتن شاخص‌های حفاظتی و سایر ظرفیت های جنگل اعم از گردشگردی، پارک‌ها و تفرجگاه‌های جنگلی به‌عنوان منابع اقتصادی پایدار در جنگل‌های هیرکانی، ضروری خواند.

وی با تبیین شاخص‌های حفاظتی و تاکید بر اجرای بخشنامه ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در راستای امر حفاظت و توجه بر اجرای دقیق مفاد این بخشنامه در جنگل‌های هیرکانی توسط واحدهای مرتبط، گفت: تقویت ساختار نظارتی در طرح‌های فنی و حفاظتی، انتصاب و استقرار مدیران حوزه‌های آبخیز همراه با ناظرین فنی و حفاظتی در سطح اداره کل از مواردی است که باید به درستی رعایت و اجرا شود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: ساماندهی نیروهای حفاظتی باید به دقت صورت گیرد و اجرای برنامه‌ها به صورت مستمر در سطوح مختلف سازمانی مورد پایش قرار گیرد.

اشرفی پور در ادامه اجرای تهیه طرح تفصیلی مدیریت پایدار منابع طبیعی جنگل‌های هیرکانی به روش امانی و نظارت بر تهیه طرح‌های پیمانی در حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران _ ساری و همچنین استفاده از دانش نوین و فناوری روز از جمله تکنولوژی پهپادی و کنترل از راه دور در راستای جبران تأمین نیروی انسانی در امر حفاظت و پایش مستمر معادن استان را ضروری دانست.

قدمت جنگل های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته ای است. مساحت این عرصه های جنگلی در حدود یک درصد جنگل های اروپاست ولی تعداد گونه های آن ۱۶ درصد گونه های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می شود و تا گُلی‌ داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل ها و مراتع تشکیل می دهد.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=10446

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.