• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
1
قوز بالای قوز برای اقتصاد رسانه ایرانی

خراب شدن آوار مالیات بر سر رسانه هایی که در دخل و خرج خود مانده اند!

  • کد خبر : 1020
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸
خراب شدن آوار مالیات بر سر رسانه هایی که در دخل و خرج خود مانده اند!
در حالی که قریب به اتفاق رسانه های کشور به دلیل نخواندن دخل و خرج از دولت یارانه می گیرند نمایندگان مجلس به دنبال گرفتن مالیات از آن ها هستند.

وضعیت بحرانی و نابسامان اقتصادی بنگاه های رسانه ای در ایران موجب شد تا موضوع حمایت دولت از رسانه ها و مطبوعات مورد توجه نهادهای حاکمیتی قرار بگیرد و مطابق با ماده ۱۰۴ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران رسانه ها و مطبوعاتی که از هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز اخذ کرده باشند مشمول دریافت یارانه های دولتی شدند. از سال ۱۳۸۳ که این قانون به تصویب نمایندگان مجلس رسید تا به امروز به رغم پرداخت یارانه های دولتی به دلیل افزایش سرسام آور هزینه ها بخش قابل توجهی از رسانه های فعال به ویژه رسانه های چاپی به صورت نیمه فعال درآمده و به صورت محدود به فعالیت خود ادامه می دهند و بیشتر رسانه های فعال حال حاضر رسانه هایی هستند که به دلیل برخوردار بودن از بودجه های دولتی یا حاکمیتی توانسته اند وضعیت خود را حفظ کنند؛ با این وجود حتی همین دست رسانه ها نیز وضعیت اقتصادی چندان مناسبی ندارند.

وضعیت نامناسب بنگاه های رسانه ای در ایران باعث شده است تا خبرنگاران نیز تحت تاثیر مستقیم قرار گرفته و حق الزحمه خبرنگاری در ایران در ردیف کمترین حقوق ها قرار بگیرد و این در حالی است که شغل خبرنگاری مطابق با قانون کار در زمره شغل های سخت و زیان آور شناخته شده است. به دلیل همین حق الزحمه پایین است که بسیاری از خبرنگاران پس از مدتی شغل خود را رها می کنند و در شرکت ها و سازمان های گوناگون به عنوان مسئول یا کارمند روابط عمومی به ادامه فعالیت می پردازند.

به رغم این وضعیت نمایندگان مجلس در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و بدون اخذ نظر نمایندگان مطبوعات و رسانه ها تبلیغات کالاها و خدمات داخلی در روزنامه ها و نشریات را مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده کردند و معافیت لحاظ شده در سال های گذشته را حذف کردند. این اقدام باعث شد تا انجمن صنفی کارفرمایی مدیران رسانه طی نامه ای از دکتر محمد مخبر معاون اول دولت سیزدهم بخواهند تا در قانون مذکور تجدیدنظر شود یا حداقل یک سال به تعویق بیفتد که متاسفانه توجهی به این درخواست نشد. این قانون باعث شد تا برخی رسانه ها از همین امسال با مشکل تازه ای به نام برگه های مستمر مالیات بر ارزش افزوده بر درآمدهای خود مواجه شوند و درحالی که هرازچندگاهی با شکایت های مطبوعاتی دست و پنجه نرم می کنند سری هم به اداره مالیات بزنند و از پله های اداره مالیات بالا و پایین بروند!

در میانه این وضعیت به تازگی خبر رسیده است که نمایندگان محترم مجلس دست کار شده اند تا ضربه موثر دیگری بر پیکر نحیف رسانه ها بزنند و معافیت رسانه ها از مالیات بر عملکرد سالانه را نیز حذف کنند!

گفتنی است براساس بند (ث) تبصره یک لایحه بودجه در بخش درآمدی فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های ذیربط از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود، اما نمایندگان در جریان بررسی این بند عبارت (مؤسسات رسانه‌ای حسب مورد دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما) را حذف کرده اند.

بدین ترتیب به نظر می رسد درحالی که شغل خبرنگاری در ایران در زمره مشاغل سخت قرار دارد به تدریج باید مدیریت رسانه را در نیز در زمره مشاغل خطرناک قرار داد!

در کنار این اتفاق منتظریم ببینیم نمایندگانی که پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی مطبوعات و رسانه ها (چه مالیات بر ارزش افزوده و چه مالیات بر عملکرد) را داده اند برای وضعیت متناقص یارانه گرفتن و مالیات دادن رسانه ها در ایران چه توضیحی ارائه می کنند!

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=1020

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.