جزئیات مصوبات یازدهمین نشست شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور (برگزار شده در تاریخ ۱۲ دی ۱۴۰۳) ابلاغ شد.
تصمیمات مصوبه مذکور در ۱۰ بند شامل برگزاری جلسات منظم توسعه صادرات، برنامه توسعه صادرات و مسئولیت دستگاههای اجرایی، تدوین سند توسعه صادرات غیرنفتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ارائه برنامه جهش صادرات، اصلاح ارزشگذاری صادراتی، توسعه صادرات فرش دستباف، افزایش سقف پوشش ریسک صادرات، افزایش تعداد رایزنهای بازرگانی، توسعه صادرات مناطق مرزی و ارائه برنامه توسعه خدمات فنی و مهندسی میشود.
مشروح مصوبه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی به این شرح است:
(۱) جلسات شورای عالی صادرات غیر نفتی کشور به صورت منظم هر فصل حداقل یک (جلسه و جلسات کارگروه توسعه صادرات استانها نیز به ریاست استانداران به طور مستمر برگزار شود.
(۲) سازمان توسعه تجارت ایران مکلف است با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط و در راستای مثبت شدن تراز تجاری غیر نفتی تا پایان سال ۱۴۰۴ برنامهریزی و هدف گذاری لازم را با تعیین سهم دستگاهها و تقسیم کار ملی انجام و گزارش اقدامات را در دورههای شش ماهه به شورا ارائه نماید.
(۳) سازمان توسعه تجارت ایران مکلف است حداکثر ظرف (۳) ماه پس از ابلاغ این تصویب نامه با همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی نسبت به تدوین سند توسعه صادرات غیر نفتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام نماید.
(۴) وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت (ایران مکلف است در راستای تحقق اهداف جهش صادرات غیر نفتی با همکاری وزارتخانههای مرتبط و اتاقهای سهگانه ایران نسبت به تدوین برنامه راهبردی پروژههای جهش صادراتی ظرف حداکثر یک ماه اقدام و به شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی کشور ارائه نماید.
(۵) وزارت امور اقتصادی و دارایی گمرک جمهوری اسلامی (ایران موظف است با همکاری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت جهاد کشاورزی و سایر وزارتخانههای تولیدی حسب مورد نسبت به اصلاح شیوه ارزش گذاری کالاهای صادراتی اقدام نماید.
(۶) وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط و به منظور افزایش صادرات فرش دستباف اهداف صادراتی و ساز و کارهای اجرایی تحقق اهداف صادراتی فرش دستباف را تهیه و برای طرح در شورای عالی صادرات غیر نفتی کشور ارسال نماید.
(۷) وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای افزایش سقف پوشش ریسک صادرات بنگاههای صادراتی پیشنهاد افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران را تهیه و برای طرح در شورا ارائه نماید.
(۸) سازمان توسعه تجارت ایران مکلف است با مشارکت سازمان برنامه و بودجه کشور سازمان اداری و استخدامی کشور و اتاقهای سهگانه ایران در راستای تقویت روابط دو جانبه و چند جانبه به ویژه توسعه صادرات غیر نفتی به بازارهای هدف نسبت به افزایش تعداد رایزنان بازرگانی و ایجاد دفاتر نمایندگی سازمان توسعه تجارت ایران با استفاده از نیروهای متخصص و با تجربه در بازارهای اولویت دار اقدام نماید.
(۹) سازمان توسعه تجارت ایران با همکاری استانداران استانهای مرزی کشور از ظرفیت صادراتی استانها در راستای توسعه روابط تجاری خارجی و افزایش صادرات به منظور کمک به امنیت اجتماعی و اقتصادی مناطق مرزی استفاده نماید.
(۱۰) وزارت صنعت معدن و تجارت از طریق سازمان توسعه تجارت ایران نسبت به ارائه برنامههای مربوط به توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی تدوین و در جلسه بعدی شورا مطرح نماید.