«غلامرضا نوری قزلجه» که در صدر هیاتی اقتصادی به ترکیه سفر کرده است در نشست فعالان اقتصادی ایرانی بخش کشاورزی و غذا افزود: تلاش دولت، وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه دیپلماسی، گسترش روابط با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه است. از همین رو حضور پرشور بیش از ١٨٠ فعال اقتصادی در این سفر نشان میدهد بخش خصوصی ایران آمادگی دارد در این مسیر محکمتر از قبل گام بردارد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که وزارتخانه متبوع از صادرات محصولات کشاورزی حمایت میکند، اظهارداشت: یکی از ظرفیتهای صادراتی ایران دستاوردهای عشایری است، اما برای توسعه آن باید در وهله اول صنعت بستهبندی محصولات غذایی و کشاورزی متحول شود و در گام بعدی تسهیل مجوز پایانههای صادراتی است. ما همچنین از حضور بخش خصوصی در نمایشگاههای بینالمللی کشاورزی و غذا در دیگر کشورها استقبال و حمایت میکنیم.
وی با اشاره به پیگیری حل مشکلات گمرک ترکیه برای صادرکنندگان ایرانی، تصریح کرد: ملاک و عهد دولت چهاردهم عمل به قانون است باید مانع بخشنامههای خلقالساعه شویم تا اعتبار صادرکنندگان ما نیز خدشهدار نشود، سیاستهای صادراتی دولت چهاردهم شفاف اعلام خواهد شد.
نوری قزلجه با بیان این که فعالیت بخش خصوصی و تعاونی میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد، گفت: دولت وفاق و شخص رییسجمهور به فعالیت بخش خصوصی اعتقاد کامل دارند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: نگاه سنتی دولتی با بهرهوری آشنایی چندانی ندارد اما بخش خصوصی به دلیل درک ارزش سرمایه به بهرهوری اعتقاد دارد و آن را اجرا میکند.
وی با بیان این که رشد ٣٢ درصدی صادرات محصولات کشاورزی ۹ ماه گذشته نتیجه تلاش بخش خصوصی است، تصریح کرد: موانع فعالیت بخش خصوصی و رشد تولید و صادرات در همه زمینهها باید برداشته شود، ما در حمایت از بخش خصوصی راسخ هستیم.
نوری قزلجه با بیان این که عزم و اراده مقامات ایران و ترکیه همکاری موثر دوجانبه است، گفت: در حوزه کشاورزی، ایران و ترکیه مشترکات فراوانی دارند. با وزارت امور خارجه هماهنگ کردیم که با کشورهایی که مراودات کشاورزی بالایی داریم، از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای زمینه رایزنی اقتصادی استفاده شود.
صادرات کشاورزی ٢٠ درصد تجارت ایران و ترکیه را تشکیل میدهد
«محمدحسن حبیبالله زاده» سفیر ایران در آنکارا گفت: حضور فعالان اقتصادی در این سطح در ترکیه قابل ستایش است، این یکی از بزرگترین نشستهای اقتصادی دو کشور است.
وی با بیان این که بیش از ۲۰ درصد از حجم تجارت ایران و ترکیه به حوزه کشاورزی اختصاص دارد، گفت: در ۹ ماهه سال ١۴٠٣ حجم تجارت ایران و ترکیه از ۱۴ میلیارد دلار عبور کرده است.
در این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی بخش کشاورزی و غذای کشور، مشکلات و موانع تولید و صادرات محصولات کشاورزی را بیان کردند.
وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته پنجشنبه – ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ در صدر یک هیات تجاری شامل ۱۸۰ نفر از فعالان اقتصادی، بازرگانان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش کشاورزی ایران، عازم ترکیه شد.
نوری قزلجه در این سفر از بزرگترین بانک ژن دانه (بذر) ترکیه و آزمایشگاه کنترل غذایی آنکارا بازدید و با مسئولان این دو مرکز درباره جدیدترین فناوریها و دستاوردهای ژنتیک و اقدامات در زمینه تامین امنیت غذایی گفتوگو کرد.
نوری در این سفر ٢ روزه قرار است علاوه بر دیدار با «ابراهیم یوماکلی» وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه در کنفرانس توسعه کشاورزی ایران و ترکیه که با حضور بازرگانان و فعالان بخش خصوصی صنعت کشاورزی دو کشور برگزار میشود درباره توسعه همکاریهای بینالمللی در چارچوب دیپلماسی کشاورزی و امنیت غذایی منطقهای سخنرانی کند.