اختصاصی اقتصاد مدیا

17:15:18
    ا
1

تفاوت بار مجاز در کلاس‌های مختلف پروازی

  • کد خبر : 14324
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴
تفاوت بار مجاز در کلاس‌های مختلف پروازی
سازمان هواپیمایی کشوری جدیدترین ضوابط بار مجاز در پروازها را اعلام کرد. بر این اساس، مسافران کلاس اکونومی در پروازهای داخلی ۲۰-۳۰ کیلوگرم و در پروازهای بین‌المللی تا ۳۰ کیلوگرم بار مجاز دارند. هزینه اضافه‌بار معمولاً ۱-۲% قیمت بلیت به ازای هر کیلوگرم محاسبه می‌شود.

میزان بار مجاز هر مسافر در پرواز بر اساس چند عامل اصلی مشخص می‌شود که ممکن است بسته به نوع پرواز، کلاس پروازی و ایرلاین متفاوت باشد و گفته می‌شود که هر چه کلاس پرواز بالاتر باشد، میزان بار مجاز نیز بیشتر است.

بر اساس اطلاعیه‌ای که سازمان هواپیمایی کشوری اخیرا اعلام کرده، سقف مجاز بار همراه در پروازهای داخلی برای مسافران کلاس اکونومی معمولاً ۲۰ تا۳۰ کیلوگرم و برای کلاس بیزینس ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم است. البته برخی ایرلاین‌ها، در کلاس بیزینس، امکان حمل بار تا ۴۵ کیلوگرم را فراهم کرده‌اند.

علاوه بر بار اصلی، مسافران می‌توانند یک کیف دستی با وزن تقریبی پنج تا هفت کیلوگرم را نیز به داخل کابین حمل کنند که در هر شرکت هواپیمایی دستورالعمل خود را در فصل‌های سال اطلاع رسانی می‌کند.

آن طور که گفته می‌شود در پروازهای بین‌المللی، محدودیت‌های بار بر اساس ایرلاین و کلاس پروازی متفاوت است. بدین صورت که در برخی شرکت‌های هواپیمایی، مسافران کلاس اکونومی مجاز به حمل ۳۰ کیلوگرم بار هستند. این میزان برای کلاس بیزینس به ۴۰ و در فرست کلاس تا ۵۰ کیلوگرم افزایش می‌یابد. وزن کیف دستی در این پروازها نیز ممکن است تا ۱۵ کیلوگرم مجاز باشد.

نرخ اضافه بار چگونه محاسبه می شود؟

نرخ اضافه بار یا هزینه‌ای که باید برای وزن بیش از حد مجاز چمدان پرداخت کنید نیز بسته به ایرلاین، مسیر پرواز، کلاس پروازی و اضافه وزن متفاوت است.

هزینه اضافه‌بار معمولاً بین یک تا دو درصد از بهای بلیت به ازای هر کیلوگرم محاسبه می‌شود که بسته به ایرلاین و مقصد متغیر است. برای پیشگیری از هزینه‌های اضافی، توصیه می‌شود مسافران پیش از عزیمت به فرودگاه، وزن چمدان‌های خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، از خدمات ارسال بار به‌صورت جداگانه (فریت بار) استفاده کنند.

اگر بار مسافران در پرواز گم شد یا آسیب دید چه کنند؟

سازمان هواپیمایی کشوری همچنین به مسافران توصیه کرده است که در صورت مفقودی یا خسارت به بار بلافاصله پس از رسیدن به مقصد، موضوع را به شرکت هواپیمایی گزارش داده و فرم مربوطه را تکمیل کنند. بر اساس قوانین موجود، شرکت‌ها موظفند در اسرع وقت به پیگیری موضوع پرداخته و در صورت عدم یافتن بار یا تأیید خسارت، نسبت به پرداخت غرامت اقدام کنند.

براساس ضوابط بین‌المللی، مهلت اعلام خسارت حداکثر ۲۱ روز از زمان دریافت بار است. میزان غرامت قابل پرداخت ممکن است بر اساس وزن بار یا ارزش تقریبی محتوای آن تعیین شود. همچنین، در صورت برخورداری از بیمه مسافرتی، امکان جبران خسارت از طریق بیمه نیز وجود دارد.

سازمان هواپیمایی کشوری با تأکید بر تفاوت قوانین بین ایرلاین‌ها، از مسافران خواست پیش از خرید بلیت، ضوابط بار مجاز و سیاست‌های مربوط به شرکت هواپیمایی مورد نظر خود را بررسی کنند تا ضمن آگاهی از حقوق خود، از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=14324

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.