سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست رسانهای خود که صبح امروز یکشنبه بیست و سوم دی با حضور خبرنگاران مختلف حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن و عترت در مجتمع باغ زیبای تهران در حال برگزاری است، قرار است به تبیین رویکردها و سیاستهای حوزههای مختلف فرهنگ و هنر در دولت چهاردهم بپردازد.
این مراسم با آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
نیکنام حسینی پور مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست رسانهای بیان کرد: طی این مدتی که بنده در خدمت اصحاب رسانه بودیم سعی کردیم در روابط عمومی صداقت داشته و در هر زمینه بتوانیم پاسخگوی درستی داشته باشیم و این نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که چه در برابر رسانههای مخالف و چه در برابر رسانههای موافق پاسخ لازم را داشته باشیم.
وی افزود: موضوع امید و نشاط یکی از مهمترین رویکردهایی است که میتواند توسط اصحاب رسانه روایت شود و این نکتهای است که امیدوارم همه اهالی رسانه در این زمینه همراه ما باشند.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست رسانهای گفت: حوزه رسانه همواره یک نگاه بیدار و رصدگری دارد و ما باید خوشحال باشیم که چنین فضایی بتواند همراه ما باشد و به ما در ارائه پیشنهادها و طرح نقد کمک کند. من هم خودم را از جنس رسانه می دانم و این حس مثبت را دارم که اگر رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی در کنار دولت باشد قطعاً بخش زیادی از نواقص در حوزه حکمرانی بر طرف میشود. ما باید بتوانیم بیشتر در خدمت اهالی رسانه باشیم تا بتوانیم از نقدهای درست و ارزشمند آنها بهره مند شویم.
وی ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چهار ماه گذشته بیان کرد: یکی از مهمترین موارد که میتوانم به آن اشاره کنم ارائه گزارشی از چهار کلان برنامهای است که به مجلس شورای اسلامی ارائه دادیم که اولین آن به ارائه خدمات فرهنگی به مردم کشورمان باز میگردد. در این منظر علاوه بر ادامه کارهای گذشته کارهای جدیدی را آغاز کردیم. در این حوزه بحث فرآیند اصلاحات قانونی در حوزه نظارت و مجوزها است که امیدوارم با برنامه ریزی هایی که در این زمینه صورت گرفته شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
صالحی افزود: از دیگر اقدامات جدی که برایمان مهم بود بحث راه اندازی کمیته شفاف سازی بود که در این زمینه تاکنون بیش از ۲۰۰ سند به صورت شفاف در اختیار مردم قرار داده شده و ما سعی کردیم در پشت دیوارهای شیشهای شرایطی را فراهم کنیم که به نظرم ایمن تر از قرار گرفتن در دیوارهای پنهان است. بحث مدیریت موسسات جمعی به عنوان رسیدگی به شکایات اصحاب فرهنگ و هنر یکی دیگر از اقداماتی است که روی آن تمرکز ویژه ای داشتیم. بحث عدالت نیز یکی دیگر از مسائلی بود که بسیار روی آن توجه کردیم. در این حوزه برخی کارها به صورت نمادین است و برخی هم باید جنبه عملی و اجرایی داشته باشد. این موضوع بسیار برای ما مهم است. در این راه نگاه عدالت گرایانه قومیتی، جنسیتی و جغرافیایی بحث اصلی بود که اجرایی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: دبیرخانه سامانه انتشار دسترسی به اطلاعات یکی از مهمترین رویکردهای ما در حوزه مردمیسازی و عدالت فرهنگی است که میبایست شرایطی فراهم شود تا برخی اطلاعات غیرمحرمانه نیز پیش روی مخاطبان قرار گیرد. ما در حوزه اقتصاد فرهنگ هم تلاشهایی را انجام دادیم که از دولت گذشته آغاز شد و ما هم در این دولت به شدت پیگیر آن هستیم. در این مسیر بحث توسعه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر یکی از مهمترین رویکردهایی است که میتوانند در حوزه اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد؛ مسیری که در دولت دوازدهم آغاز شد و ما تصمیم داریم آن را در این فضا ادامه دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: موضوع بحث گذر فرهنگ و هنر و استقرار آن در شهرهای مختلف کشور یکی دیگر از اقدامات اجرایی ما در حوزه توسعه منطقههای شهری است که میبایست هرچه سریعتر اجرایی شود. ما در بحث فناوریهای نوین به عنوان برنامه سوم دولت در عرصه فرهنگ و هنر برنامههای زیادی را تهیه کردیم که به زودی نتایج آن اعلام میشود و میتواند یکی اهداف جدی ما در حوزه توسعه دولت الکترونیک باشد. ما در حوزه برنامه چهارم در قالب توسعه هویت ایرانی اسلامی نیز برنامههای زیادی را طراحی کردیم که بتوانند در قالب ۲ بازوی بسیار مهم کارهای متعددی را انجام دهند. در این زمینه نقشه فرهنگی هنری استانها در بیست استان طراحی و تهیه شده و خیلی جدی هم دنبال آن هستیم.