5:01:29
    ا
4

تدوین شاخص‌های ارزشیابی نظام آموزشی بر اساس سند تحول بنیادین

  • کد خبر : 10628
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹
تدوین شاخص‌های ارزشیابی نظام آموزشی بر اساس سند تحول بنیادین
پس از ۲ سال کار کارشناسی، شاخص‌های راهبردی ارزشیابی نظام تربیت رسمی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نهایی شد. بر این اساس، وزارت آموزش و پرورش موظف است سازوکارهای قانونی برای ارزشیابی مستمر نظام آموزشی را ایجاد کند.

محمود امانی طهرانی اظهار کرد: تهیه و تدوین شاخص‌های راهبردی ارزشیابی نظام تربیت رسمی ‌و ‌عمومی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش ‌و ‌پرورش بیش از ۲ سال کار کارشناسی و فنی با حضور کارشناسان و صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت و با محوریت دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش انجام شده است.

وی با اشاره به ماده واحده شاخص‌های راهبردی ارزشیابی نظام تربیت رسمی‌ و عمومی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش‌ و پرورش افزود: به استناد برنامه‌های۲ و ۴ راهکار ۱-۱۹ سند تحول بنیادین با موضوع ایجاد سازوکارهای قانونی و ساختار مناسب برای سنجش و ارزشیابی عملکرد نظام تربیت رسمی و عمومی از برنامه زیرنظام پژوهش و ارزشیابی و با توجه به اهمیت و ضرورت ارزشیابی و نقش تأثیرگذار آن در ارتقا و تضمین کیفیت فرایند تعلیم و تربیت این شاخص ها تهیه و تدوین شده اند.

امانی طهرانی اضافه کرد: بر اساس این ماده واحده، وزارت آموزش‌ و پرورش موظف است با ایجاد ساز وکارهای قانونی و ساختار مناسب، براساس شاخص‌های ارزشیابی و سنجه‌های عملکردی پیوست، نظام تربیت رسمی‌ و عمومی را با اولویت سنجه‌های عملکردی قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، به‌ صورت مستمر و نظام‌مند ارزشیابی کند.

وی افزود: آموزش و پرورش دستورالعمل‌های اجرایی این مصوبه را (با تأکید برتعیین مراجع ارزشیابی، مدل اجرا و شیوه‌های ارزشیابی، ابزارهای سنجش کارآمد و برنامه‌های عملیاتی زمان‌بندی شده) طی مدت یک سال تدوین و پس از بررسی و تصویب در کمیسیون راهبری و تحول بنیادین شورای عالی آموزش‌وپرورش ابلاغ خواهد کرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش گفت: وزارتخانه باید برنامه‌های کارآمد و اثربخش را برای آموزش منابع انسانی، اصلاح فرهنگ و رفتار سازمانی و اشاعه نظام‌مند استانداردهای ارزشیابی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین تدوین و اجرا کند.

امانی طهرانی تصریح کرد: آموزش و پرورش باید منابع مالی و انسانی و نیز تسهیلات و امکانات مورد نیاز را برای اجرای بایسته شاخص‌ها و استانداردها، تأمین و در برنامه‌های سالانه خود منظور کند.

وی افزود: استاندارد شاخص‌ها و سنجه‌هایی را که نیاز به تعیین استاندارد دارند، با بهره‌گیری از مفاد اسناد بالادستی، یافته‌های علمی – پژوهشی و مطالعات تطبیقی، برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، پس از بررسی و تصویب در کمیسیون راهبری و تحول بنیادین شورای‌عالی آموزش‌وپرورش، با امضای وزیرآموزش‌وپرورش برای اجرا ابلاغ می شود.

دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش تاکید کرد: وزارتخانه باید گزارش ارزشیابی تحلیلی عملکرد خود را بر اساس شاخص‌ها و با در نظر گرفتن استانداردهای مصوب، به همراه برنامه‌های پیشنهادی برای ارتقای شاخص‌ها و رسیدن به وضع مطلوب، سالانه به شورای‌عالی آموزش‌وپرورش ارائه کند.

سند تحول بنیادین نقشه راه آموزش و پرورش است که توسط صاحب نظران با مشارکت متخصصان عرصه تعلیم و تربیت تدوین و در سال ۱۳۸۹ تصویب شده است.

در این سند به ۶ ساحت مهم تربیت اعتقادی، اخلاقی، اقتصادی، علمی، هنری، زیستی و بدنی اشاره و فصل های سند مبتنی بر این موارد تنظیم شده است.

لینک کوتاه : https://eghtesad-media.com/?p=10628

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.