محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر در کشور ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی توزیع میشود که ارزش آن بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در سطح کشور توزیع میکند که این فرآوردهها امانت مردم به دست ما است.
وی ادامه داد: در ایام پس از انقلاب دستاوردهای خیلی خوبی داشتیم خوشبختانه ما تولیدات بنزین و نفت گاز کشور نسبت به قبل از انقلاب چندین برابر شد.
عظیمی فر خاطر نشان کرد: متأسفانه در بخش مصرف نتوانستیم اقدامات مؤثری انجام دهیم به همین دلیل شدت مصرف انرژی کشور بالغ بر دو و نیم برابر میانگین جهانی است
مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل افزایش مصرف در بخش فراوردههای نفتی مایع موضوع قاچاق سوخت است که یه پدیدهای انکارناپذیر که دولت چهاردهم نسبت به موضوع قاچاق سوخت رویکرد فرار از مسئله و کتمان ندارد و عقیده رئیس جمهوری و وزیر نفت این است که در مقابل پدیده قاچاق سوخت باید کنشگری فعالانه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه موضوع قاچاق برآمده از اختلاف قابل توجه و چند برابری قیمت سوخت در داخل کشور و کشورهای همسایه است، خاطر نشان کرد: به صفر رساندن قاچاق سوخت امری محال است اما به دنبال این هستیم که از حداکثر امکانات و ابزارها استفاده بکنیم که یکی از راههای به حداقل رساندن قاچاق سوخت تفاهم نامهای است که به امضا رسید. که یکی از ثمرات آن به حداقل رساندن قاچاق سوخت خواهد بود
عظیمی فر با اشاره به اینکه باید منشأ قاچاق را باید به صورت دقیق شناسایی کرد، خاطر نشان کرد: از نظر ما که متولی تأمین و توزیع سوخت کشور هستیم عمدتاً به مصرف باز می گردد و تخصیص سهمیههایی که توسط دستگاههای تخصصی صورت میگیرد بعضاً متناسب با نیاز نیست.
وی ادامه داد: وقتی که سهمیه تخصیص داده میشود در حوزه مصرف، نظارتی بر عملکرد مصرف کنندگان وجود ندارد که آیا این مصرف واقعاً صورت گرفته یا نه! و به اعتقاد ما در بخش عمدتاً شاید بالغ بر درصد ۹۰ اعتقاد ما در بخش مصرف است و امیدواریم دستگاههای متولی در حوزه مصرف حسب تأکیدی که آقای رئیس جمهور داشتند پای کار خواهند آمد با راهبری و تنظیمگری ستاد قاچاق بقیه پازلهای این مجموعه پیشگیری قاچاق سوخت را تکمیل خواهند کرد.
مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: بر اساس مصوبهای که اخیراً داده شده قرار است کارت سوخت موتور سیکلتهای فاقد بیمه جمع آوری شود.
وی ادامه داد: در موضوع بارنامهها و باربرگهای سوری صادره را توانستیم با تقاطع اطلاعاتی که بین سامانه هوشمند سوخت و سامانه داپ وجود دارد حساب کنیم اما این مشکل و معضل زیرساختی را باید حل و فصل بکنیم و برای این نیاز داریم که سامانه سپهتن و سیپاد به مصوبه شورای اقتصاد رود و تکلیف قانونی هم بوده توسط دستگاههای متولی هرچه سریعتر تکمیل شود.
عظیمی فر اضافه کرد: با ورود آقای رئیس جمهور و مصوبهای که در ستاد مبارزه با قاچاق ستاد مرکزی در خصوص تکالیف دستگاههای متولی در حوزه قاچاق سوخت صادر خواهند کرد به زودی ابلاغ میشود که در آن زمانبندی آمده و ظرف چند ماه دستگاهها مکلف که این زیرساختها رو پیاده بکنند که به نظر میرسد با آن مصوبه و تعامل خوبی که الان به وجود آمده امیدوارم دستگاههای متولی هر چه زود تر زیر ساختها را فراهم کنند.
مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی وضعیت ذخایر استراتژیک خاطر نشان کرد: در حال حاضر وضعیت ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته مطلوب است به طوری که بالغ بر ۳۰۰ میلیون لیتر ذخایر نسبت به پارسال همین موقع بالاتر مشکلی در تأمین بنزین وجود ندارد.