به گزارش اقتصاد مدیا به نقل از رویترز، قراردادهای آتی نفت خام برنت با ۳۸ سنت افزایش (۰.۵٪) به ۷۵.۱۶ دلار در هر بشکه رسید. قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده نیز با ۴۷ سنت افزایش (۰.۷٪) به ۷۱.۱۷ دلار در هر بشکه رسید. هر دو شاخص نفتی پس از آنکه در روز جمعه ۲ دلار کاهش یافته بودند، در جلسه معاملاتی روز دوشنبه رشد داشتند،.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در شرکت IG گفت:
“در کوتاهمدت، همچنان معتقدم که نفت خام به دنبال تثبیت قیمت است. تحریمهای جدید ایالات متحده علیه ایران که شب گذشته اعلام شد، احتمالاً به این روند کمک خواهد کرد، همانطور که تعهد وزیر نفت عراق برای مهار عرضه بیش از حد این کشور نیز تأثیرگذار خواهد بود.”
ایالات متحده روز دوشنبه تحریمهای جدیدی را علیه بیش از ۳۰ کارگزار، اپراتور نفتکش و شرکت حملونقل به دلیل نقش آنها در انتقال نفت ایران اعمال کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گفته است که قصد دارد صادرات نفت خام ایران را به صفر برساند.
ایران سومین تولیدکننده بزرگ در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است و طبق نظرسنجی رویترز از تولید اوپک، در ماه ژانویه روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت تولید کرده است.
در حال حاضر، برخی تحلیلگران معتقدند که تقاضای قوی برای سوخت در غرب نیز از بازارهای نفت حمایت میکند.
نیل کرازبی، تحلیلگر شرکت اسپارتا کامودیتیز، در یادداشتی نوشت:
“حاشیه سود پالایشگاههای پیچیده در سطح جهانی همچنان قوی است، بهویژه با افزایش کرک اسپرد (مابهالتفاوت بین قیمت نفت خام و فرآوردههای پالایشی) سوخت سنگین و محصولات تقطیری، مخصوصاً در سواحل خلیج مکزیک (USGC) و شمال غربی اروپا، که از افزایش تقاضای گازوئیل گرمایشی در اثر موج سرمای اخیر سود بردهاند.”
بر اساس دادههای LSEG Pricing، حاشیه سود پالایشگاههای معمولی در سنگاپور که نفت خام دوبی (شاخص نفتی منطقهای) را فرآوری میکنند، در ماه فوریه تاکنون بهطور میانگین ۳.۵ دلار در هر بشکه بوده است، درحالیکه این مقدار در ماه گذشته ۲.۳ دلار در هر بشکه بوده است.
با این حال، رشد کلی قیمت نفت تحت تأثیر چشمانداز نامشخص تقاضا محدود شده است.
ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که تعرفههای جدید بر واردات از کانادا و مکزیک طبق برنامه، از تاریخ ۴ مارس اجرایی خواهند شد. این تصمیم علیرغم تلاشهای این دو شریک تجاری برای حل نگرانیهای ترامپ درباره امنیت مرزی و قاچاق فنتانیل اتخاذ شده است. تحلیلگران معتقدند که این تعرفهها میتواند تأثیر منفی بر رشد جهانی تقاضای نفت داشته باشد.
در اروپا، اوکراین میزبان رهبران اروپایی برای بزرگداشت سومین سالگرد حمله روسیه بود، اما مقامات ایالات متحده در این نشست شرکت نکردند. این عدم حضور، نشانهای از رویکرد گرمتر دولت ترامپ نسبت به مسکو تلقی شده است.
بازار، نزدیکی روابط ترامپ با روسیه را به عنوان نشانهای بالقوه برای کاهش احتمالی تحریمهای مسکو تلقی کرده است، اقدامی که میتواند به افزایش عرضه جهانی نفت منجر شود.
تونی سیکامور از IG افزود:
“در حالی که امیدهایی برای پایان جنگ در اوکراین وجود دارد، فکر نمیکنم این امر تحت شرایطی که روسیه و ایالات متحده مطرح کردهاند و بدون حمایت گسترده از یک اروپای احیاشده، محتمل باشد.”
او همچنین اشاره کرد که این درگیری همچنان میتواند در کوتاهمدت از بازارهای نفت حمایت کند.