محمدحسین احمدی کارشناس انرژی با اشاره به اینکه دو عامل کمبود تولید به همراه افزایش مصرف یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن ناترازی برق به شمار میآیند، گفت: عدم مدیریت و برنامهریزی بهینه برای تأمین انرژی در بخشهای مختلف و در نظر نگرفتن ظرفیتهای اقلیمی که هر کدام بنا بر موقعیت جغرافیایی که دارد باید تأمین انرژی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: چه نیازی است که در سراسر کشور دو حامل انرژی گاز و برق مورد استفاده قرار بگیرد و همه دسترسی ۱۰۰ درصدی داشته باشند.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه هر اقلیم باید متناسب با مزیتهایی که دارد از حاملهای انرژی استفاده کند، خاطر نشان کرد: هر اقلیم با توجه به مزیتهایی که دارد باید نیازهای انرژی خود را تأمین کند؛ به عنوان مثال اگر اقلیم گرمی است چه الزامی به توسعه گاز کشی در سراسر کشور دارد.
احمدی تصریح کرد: تلفاتی که در انتقال گاز صورت میگیرد در بسیاری از موارد از مصرف گاز در نقطه نهایی بیشتر میشود.
وی با انتقاد از سیاستهای مورد نظر و دسترسی سراسر کشور به حاملهای انرژی اضافه کرد: سیاست پیش رفته که دسترسی پذیری انرژی در همه نقاط کشور به تمامی حاملهای انرژی ۱۰۰ درصدی باشد.
این کارشناس انرژی گفت: دسترسی پذیری مردم به حاملهای انرژی باید بر اساس مزیت هر منطقه انتخاب میشد به طوری که در منطقهای گاز برای گرمایش مورد استفاده قرار گیرد و در منطقه دیگر برق که چنین رویکردی به به مزیت سنجی و انتخاب راهکار بهینه داشته است که متأسفانه برنامهریزی در کشور ما صورت نگرفته او منجر به ناترازی شده است.