این پرسش که آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟ سوال اصلی کارگاهی آموزشی بود که توسط کریس اسکینر، متخصص و صاحب نظر در حوزه فناوری مالی (فینتک) در حاشیه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد. اسکینر در این کنفرانس به بررسی تغییرات و تحولات اساسی در صنعت بانکداری و مالی پرداخت.
او تاکید کرد که نسل جوان که در دوران تکنولوژی رشد کردهاند، بهخوبی این تغییرات را درک میکنند و اگر نیازهای آنها توسط بانکها برآورده نشود، خود آنها راهحلهای خود را پیدا خواهند کرد.
او اشاره کرد که بانکهایی مانند جیپی مورگان که مدیران خود را مجبور به تجربه مسیر مشتری میکنند، موفقتر هستند. این بانکها از طریق تجربهگیری از فرآیندهای مشتری، مسائلی را که باید بهبود یابند شناسایی میکنند.
اسکینر به دو سوال اصلی در مورد سیستم مالی اشاره کرد: آیا سیستم بانکی به ساختار غیرمتمرکز تبدیل میشود؟ و چگونه ساختارهای متمرکز میتوانند ادامه دهند؟
او تاکید کرد که دولتها مانند چین که مکرراً سعی کردهاند بیتکوین را ممنوع کنند، موفق نشدهاند. این نشان میدهد که فناوریهای جدید مانند کریپتو ارزها از کنترل دولتها خارج هستند.
اسکینر به چالشهایی که بانکهای سنتی در راهاندازی بانکهای دیجیتال مواجه هستند، اشاره کرد و گفت بانکهایی که سعی میکنند بانکهای دیجیتال جداگانه راهاندازی کنند، اغلب اشتباه میکنند. این بانکها معمولاً بودجههای بالایی را به این پروژهها اختصاص میدهند، اما نتیجهای جز کالیبرلیزه کردن مشتریان خود نمیبینند.
او توصیه کرد که به جای راهاندازی بانکهای دیجیتال جداگانه، بهتر است بانکهای سنتی خود را دیجیتال کنند.
اسکینر به مثالهایی از بانکهایی مانند جیپی مورگان، بیبیوای، و دیبیاس اشاره کرد که موفق به تبدیل شدن به بانکهای دیجیتال شدهاند. این بانکها از مدلهای تکنولوژیکی مانند اسپاتیفای، نتفلیکس، و گوگل الهام گرفتهاند و ساختارهای مدیریتی خود را برای جذب و نگهداری کارکنان دیجیتال تغییر دادهاند.
در پایان، اسکینر به اهمیت تعادل بین نوآوری و تنظیم اشاره کرد و گفت که تنظیمگران باید ساختارهای مجوزی را ایجاد کنند که نوآوری را تشویق کنند، اما از امنیت مالی و پایداری سیستم حفاظت کنند. او تاکید کرد که بانکها باید تغییر را بپذیرند و به جای اینکه از نوآوریهای جدید بیم داشته باشند، باید از آنها بهرهبرداری کنند.